Nyt testasin miten värit "toimivat" Canson Montval 300g/m2 akvarellipaperilla. Paperille on helppo leimata ja jälki hyvää.

Nämä ovat siis vain yhden kerran kokemuksia ja mielipiteitäni siitä, miten väritykseni onnistuvat em. paperilla. Toisella kertaa voin olla toista mieltä, kun oppii paremmin värittämään.

Täytyy vielä tarkemmin ajatella noita värejä. Ensimmäisen kuvan kohdalla otin värit vähän "mikä käteen sattui". Lopuissa kuvissa yritin käyttää samaa väriskaalaa, että vertailu olisi helpompaa. Kuva vääristään joitakin värejä, esim. viimeisessä kuvassa housut ovat vihreät eivätkä turkoosit. Mielestäni parhaimmin onnistuivat numerot 1,2 ja 4 juuri tällä paperilla.

1324757.jpg

Kuva 1 on väritetty Derwentin akvarellipuuväreillä. Väri levisi tosi hyvin, väritin vain vähän reunoja ja hyvin riitti koko kuvaan.

Kuva 2 on väritetty akvarelliliiduilla. Otin väriä suoraan siveltimellä väristä, välillä tosin joutui värejä sekoittelemaankin kiiltävän paperin päällä.

Kuva 3 on väritetty vesiväritusseilla, tässä värit levisivät toisiinsa (kuvasta ei ehkä erotu niin selvästi). Voi olla syynä sekin, että oli liian märkä sivellin.

Kuva 4 on Distress Inkin leimasintyynyllä. Hieroin leimasintyynyä folioon, josta väriä otin sitten siveltimellä (tämän vinkin luin jonkun blogista). Mielestäni tästä kuvasta tuli tasaisin ja ehkä paras.

Kuva 5 on väritetty vesiväreillä(tuubista). Nämä värit ovat aika voimakkaat, joten saa olla tarkkana miten sekoittelee värejä ja vettä sai käyttää paljon, tosin paperi ei tästä säikähtänyt.

Kuva 6 on väritetty Chalkseilla. Hieman haalean näköinen verrattuna muihin. Luulisin että värit käyvät hyvin paperille kuin paperille.

Kuva 7 on väritetty Öljypastilliväreillä. Jotenkin jälki hieman "nuhruisen" näköinen. Voi olla, että toimii paremmin sileämmällä paperilla, koska aikaisemmin värittämässäni puussa en havainnut tätä.

Täytyy vain jatkaa harjoituksia ja tehdä "vertailevaa tutkimusta" hih hih...