Otin aamulla härkää sarvista ja lähdin Eeppien kanssa Helsinkiin katsastamaan "tiettyjä" liikkeitä. Tämä on tosiaan ennen kuulumatonta, sillä käyn yleensä pari kertaa vuodessa "ostoksilla" tuolla keskustassa ja silloinkin ilman Eeppejä.

Ensimmäiseksi  suuntasimme Kirjokanta Oy:n. Sinne menin katsomaan Lyran tuotteita. Taru oli jo kokeillut noita Polycoloreita. Tässä vähän esimerkkiä Suomen hinnoista. Eli esim. 36 kappaleen setti maksoi 49.80 € ja 72 kpl:n setti 99.60 € (näitä tuotteita ei ollut kaupassa tällä hetkellä, mutta setit olivat tilattavissa firman tukkuliikkeestä).

Sitten menimme Tuubiin. Sieltä menin katsomaan Derwentin Aquatone kyniä. Näitä sain torstaina kokeilla Maijun luona ja noin äkkiseltään tuntuivat todella kivoilta. Värejä on saatavilla 24 erilaista ja näitä voi sekoittaa keskenään. Yksittäin kynät maksoivat 2 € kpl, 12 kpl setti oli 22,50 ja 24 setti 44 €. Pitkään pyörittelin kaikkia käsissäni, mutta jätin vielä kauppaan. Nettikaupassa oli myynnissä Sansodoria, mutta emme löytäneet sitä myyjän kanssa Kysyin myös myyjältä "paperistumppeja" tai mikä niiden oikea nimitys nyt onkaan (selitin tietysti tapani mukaan), mutta niitä ei ollut.

Seuraava liike Tempera olikin jo muutaman metrin päässä. Liike oli valoisa ja aika iso. Ostin 3 akvarellipastelliväriä ( 1.30 € kpl) ja paperistumppisetin ( 4 € ), koska settinä tuli halvemmaksi kuin yksittäin. Täällä myyjä tiesi heti mitä tarkoitin, hän sanoin, että he kutsuvat niitä vain stumpeiksi. Setissä ei ollut mitään infoa mistä ne ovat kotoisin. Luin jostain ulkomaisesta blogista, että Taiwanissa valmistetut ovat parempia kuin Kiinassa ja tämän Minniskin totesi kokeiluissaan.

Eeppi1:n alkoi jo tuskastua, mutta ilkeä äiti raahasi lapsensa vielä Stocmannin Akateemiseen kirjakauppaan. Taas uusia ulottuvuuksia tuli maailmaani, sillä kauppa oli iso. Täällä oli myynnissä Sansodoria ja 75 ml pullo maksoi 5.90 €. Sain myös ensi kosketusta Faber-Castellin polychromos väreihin. Yksittäiset kappaleet maksoivat 1.60 € ja ostin kokeiltavaksi pari kappaletta. 12 kpl setin hinta 16,90 €, 24 kpl setti 32,90 €, 36 kpl setti 49,90 €, 60 kpl setti 80.90 € ja 120 kpl setti 163 €. Kyseisiä värejä on Suomessa myynnissä  ainakin Mustekalassa ja Huippu Group Oy:ssä

Googlettamalla löysin vielä Manner Oy;n, joka myy Derwentin ja Lyran tuotteita, mutta vain yrityksille ja yhteisöille.

Kyllä tässä alkaa mennä pää pyörälle toden teolla, kun näitä mahdollisuuksia on niin paljon. Tässä ovat siis pienet ostokseni.

1398420.jpg

Saa nähdä milloin saan kokeiltua värejä.Vinkkejä otetaan mielellään vastaan.